Ulu Çarşı - Havlucular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

ULU Çarşı - Tarihçesi


Kapan han ile Bakırcılar Çarşısı arasındaki bölgededir. Bu çarşıda geleneksel Türk hamamlarında kullanılan her türlü hamam malzemelerini bulabilirsiniz. Bursa'lıların ve dışarıdan gelen insanların gözde çarşısı olan Ulu çarşı, Bursa'nın simgelerinden bir tanesi olan havlu ve havlu çeşitlerini bulabileceğiniz bir çarşıdır. En iyi ve en çok tercih edilen çarşılardan bir tanesi olan Ulu çarşı Osmanlı zamanında bu yana bir çok hizmet vermiştir. Bursa deyince akla ilk gelenler arasında havlu. Ulu Camii'nin hemen yanındadır Havlucular.Yeni restorasyonu ile üzeri kapatılarak yaz,kış rahat alışveriş imkanı sağlar.Bursa'ya gelipte uğranmadan gidilmez.

Ulu Çarşı havlucuların çokluğu sebebi ile Havlucular Çarşısı olarak bilinir.Türkiye'da havlu Bursa'dan alınır.120 adet dükkan mevcuttur. Havlucuların yanı sıra gözlükçüler, saatçiler ve Hac ürünleri satan dükkanlar vardır.

ULU Çarşı - Havlucular Çarşısı Nerede


ULU Çarşı'ya Ulucamii arka girişinden, Atatürk Caddesi bakırcılar çarşısı ve tahtakale han karşısından ulaşabilirsiniz.

ULU Çarşı - Havlucular Çarşısı Ulaşım Haritası



ULU Çarşı - Havlucular Çarşısı Fotoğrafları




Kaynak: Ulu Çarşı - Havlucular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Ulu Çarşı - Havlucular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Ulu Çarşı - Havlucular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.