Bedesten Kuyumcular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri

Bedesten Kuyumcular Çarşısı - Tarihçesi


Bedesten adı Bazzazistan’dan galattır. Anlamı bez satılan yer demektir.

Bu tarihte en değerli mal olan ipek ve kumaşların satıldığı yer anlamına gelir. Bu değerli ürünleri satan çarşı da, her tarafı kapalı bir biçimde tasarlanmıştır. Buna da her kentte Kapalıçarşı denilmiştir.

Bursa'nın en önemli ticari merkezidir. Eskiden bedesten olarak Orhan Bey'in yaptırdığı Emir Hanı kullanılıyormuş. Daha sonra bugün bile aynı amaçla kullanılan Yıldırım Bayezid yaptırdığı bedesten kullanılmaya başlanmıştır.

Bedesten, Bursa Çarşısı'nın merkezinde yer alır. Diğer çarşılar bunun çevresinde kurulmuştur.
Bedesten Kuyumcular Çarşısında 57 adet dükkan bulunmaktadır, bu dükkanların geneli Kuyumculuk üzerine satış yapmaktadır.

Bedesten  Kuyumcular Çarşısı Nerede


Bedesten Kuyumcular çarşısına kapalı çarşı içerisinden ve Cumhuriyet caddesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Yorgancılar çarşısını sorduğunuz vakit size göstereceklerdir. Bedesten çarşısının iç bölümünde yer almaktadır. Toplu taşıma ile ancak Ulucamii yada Zafer plaza'nın oraya kadar gelebilirsiniz. Ondan sonra çarşıya ancak yayan ulaşabilirsiniz.

Bedesten Çarşısı Ulaşım Haritası



Bedesten Kuyumcular Çarşısı Fotoğrafları




Kaynak: Bedesten Kuyumcular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri
Bedesten Kuyumcular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri Bedesten Kuyumcular Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.