Eskişehir Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri

Eskişehir Han Tarihçesi


Cumhuriyet Caddesi üzerindeki hanın ilk yapısı günümüzdeki hanın alanı ile birlikte Bat Pazarı ve Demirciler Çarşısı'na dayanmaktaydı. 1517 yılında Davut Paşa tarafından yaptırılmıştır ve orjinal hana ait bugün sadece birkaç kemer ve hücresi kalmıştır. Hanın ortasında bir mescidin olduğu belirtilir. Eskişehir istikametinden gelen İpek yolu ticaret kervanlarının yolunu üzerinde olmasından dolayı Eskişehir Hanı olarak adlandırılmıştır. Günümüzdeki hali yaklaşık 150 yıllık bir geçmişe sahiptir ve arabacı hanı olarak anılan ahşap hanlara örnektir. 2010 yılında başlatılan restorasyon çalışması tamamlanarak butik otel olarak işlevlendirilmiştir.

Eskişehir Han Nerede


Araç ile İnönü caddesi üzerinden aşağıya doğru indiğiniz vakit, Yiğit Köhne Camii'nin yan aralığındadır. Araç ile geldiğiniz vakit tranvay güvenlik paneli kalktığı vakit giriş yapabilirsiniz. Dolmuş ile otobüs ulaşım hattıyla gelecekseniz, sizi bir üst durakta bırakacaktır, şoför.


Eskişehir Han Ulaşım Haritası




 

Eskişehir Han Fotoğrafları




Kaynak: Eskişehir Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri
Eskişehir Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri Eskişehir Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galeri Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.