Galle Han (Tahıl Hanı) - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

Galle Han - Tarihçesi


Cumhuriyet Caddesi ile İnönü Caddesi'nin kesişim noktasında, dört yol ağzında yer alan han, 16.yüzyılda Kanuni'nin sadrazamlarından Semiz Ali Paşa tarafından yaptırılmıştır. İki katlı olarak inşa edilmiştir. Bir zamanlar Bursa'nın en büyük hanlarından olan bu yapı,1855 depreminde büyük ölçüde zarar görmüş ve 1906'da Cumhuriyet Caddesi'nin açılması sırasında da büyük ölçü de yok olmuştur. Uzun yıllar avlusunu süsleyen tarihi çınarlar ile çini çeşme, bugün maalesef yoktur. Mimar Sinan'ın Bursa'daki tek eseri olduğu yönündeki tezi doğrulayan araştıramalar yapılmıştır. Cumhuriyet Caddesi tarafındaki dükkanlar, farklı dallarda ticaret yapan esnaflar tarafından kullanılmaktadır.10 odalı olarak yaptırılmış, fakar sadece 4 kubbe ve tonozlar ile örtülü 21 adet dükkan günümüze gelebilmiştir. Evliya Çelebi, Seyahatname'sinde koku maddelerinin bu çarşı da satıldığını belirtmiştr. Günümüzde çarşıda yorgan ve mobilya mağazaları bulunmaktadır.

Galle Han Nerede


Galle han Cumhuriyet Caddesi ile İnönü caddesinin kesiştiği noktadır. Toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracınız ile tranvay geçtikten sonra giriş sağlayabilirsiniz.

Galle Han Ulaşım Haritası



Galle Han Fotoğrafları




Kaynak: Galle Han (Tahıl Hanı) - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Galle Han (Tahıl Hanı) - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Galle Han (Tahıl Hanı) - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.