İvaz Paşa Kapalı Çarşısı

İvaz Paşa Kapalı Çarşısı - Tarihçesi


Bedesten'in kuzeyindedir. İvaz Paşa tarafından vakıflarına gelir getirmesi için yaptırılmıştır. 1958 yılında yaşanan çarşı yangınında önemli oranda yok olan çarşının ancak küçük bir bölümü günümüze gelebilmiştir. Günümüzde daha çok hazır giyim ve mobilya dükkanları bulunmaktadır.Cumhuriyet Caddesinin güneyinde, XV. yüzyılın ikinci yarısında İvaz Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Cumhuriyet Caddesi ile İvazpaşa Mescidi arasındaydı. Bugün yoktur. 1958 Bursa Kapalıçarşı yangınından sonra tamamen yıkılmış olan yapıdan sadece bazı ufak duvar kalıntıları kalmıştır.

Bu hanın kuzeydoğusunda ise Karacabey Hanı, onun karşısında da Kuşbazlar Hanı vardı. Bu hanların hiçbiri bugün kalmamıştır.

İvaz Paşa Çarşısı'nda 24 adet dükkan bulunmaktadır, bu dükkanların geneli Mobilya ve Aksesuar üzerine satış yapmaktadır.

İvaz Paşa Kapalı Çarşısı Nerede


İvaz Paşa Kapalı Çarşısı'na uzun çarşı bedesten çarşısı üzerinden veyahutta Cumhuriyet caddesinden kapalı çarşı bölgesine giriş yaptığınızda İvaz Paşa caminin yan tarafında göreceksiniz. Toplu taşıma ve araçla yakınına ancak Zafer Plaza'ya kadar gelebilirsiniz.

İvaz Paşa Kapalı Çarşısı Ulaşım Haritası



İvaz Paşa Kapalı Çarşısı Fotoğrafları




Kaynak: İvaz Paşa Kapalı Çarşısı
İvaz Paşa Kapalı Çarşısı İvaz Paşa Kapalı Çarşısı Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.