Kapalı Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

Kapalı Çarşı - Tarihçesi


Orhan Gazi döneminde Emir Han, Murad Hüdavendigar döneminde Kapan Han, Yıldırım Bayezid döneminde Bedesten, Çelebi Mehmed döneminde Arabacılar,Geyve ve Yeni İpek hanları ile 15.yüzyılda Koza Han ve Fidan Han yapıldıktan sonra, kuzey ve güneyden Uzun Çarşı şekillendirilmiştir. Zamanlar hanlara bitişik küçük işyerleri kurulmuş, sonrasında üstü kapatılarak,sahaflar ve aktarlar bölümlerinden oluşan ilk kapalı çarşı ortaya çıkmıştır. Daha sonraları Sahaflar, Aktarlar, Yorgancılar, Sandıkçılar, Kuyumcular, Kavukçular, İplikçiler, Sipahiler ve Bakırcılar çarşılarının ilave edilmesiyle kapalı Çarşı genişletilmiştir. 1958 yılında tamamen yanan Kapalı Çarşı, ilk halinde olduğu gibi tek katlı olarak değil, karşılıklı 2 katlı dükkanlar ve bir de bodrum kattan oluşacak şekilde inşa edilmiştir. 130 dükkanın bulunduğu Kapalı Çarşı'da günümüzde hazır giyim, ayakkabı ve kuyumcu dükkanları bulunmaktadır.

Kapalı Çarşı Nerede


Ulu Camii'nin alt kısmında yer alan kapalı çarşıya toplu taşıma araçlarıyla Ulu cami durağında inerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Çarşının içine araç girmediği için çevre alanlarda otoparklara aracınızı park ederek, gidebilirsiniz.

Kapalı Çarşı Ulaşım Haritası



Kapalı Çarşı Fotoğrafları




Kaynak: Kapalı Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Kapalı Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Kapalı Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.