Uzun Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

Uzun Çarşı - Tarihçesi


Çarşı bölgesinin en eski alanı burasıdır. Koza Han'ın kuzey kapısından, doğuda Tuz Pazarı'na doğru uzanan bu çarşı, Bursa'nın en hareketli alışveriş bölgelerindendir. 15.yüzyılın ilk yarısında Uzun Çarşı olarak adlandırıldığı bilinmektedir. Evliya Çelebi, Seyahatname'de Uzun Çarşı'da 9000 dükkanın bulunduğunu belirtir. 1855 yılına ait bir fotoğrafta üzerinin kapalı olduğu görülür. 1927 senesinde, il genel meclisinde Uzun Çarşı'nın üzerinin açılmasına karar verilmiştir. 2008 yılında dükkan cepheleri düzenlenmiş, çarşının üstü halkın her türlü hava koşulunda alış-veriş yapması için yeniden örtüşmüştür. Geçmişte daha ziyade tuhafiye ve kumaşçıların bulunduğu çarşıda, günümüzde ağırlıklı olarak hazır giyim esnafı faaliyet göstermektedir.

Uzun Çarşı Nerede


Uzun çarşı'ya ulaşımı Cumhuriyet caddesinden yada Kapalı çarşı çıkışından kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat özel aracınız ile gelmek istiyorsanız, aracınızı Heykel civarı bir alanda bulunan otoparklara bırakmak zorundasınız. Toplu taşıma araçlarıyla Heykel durağında indiğinizide Tarihi Belediye Binasının arka tarafındadır.

Uzun Çarşı Ulaşım Haritası



Uzun Çarşı Fotoğrafları




Kaynak: Uzun Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Uzun Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Uzun Çarşı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 24, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.