Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı - Tarihçesi


Tarihi Belediye Binası'nın kuzyindedir. Uzun Çarşı'nın bitiminden başlayarak Okçular Çarşısı'na kadar devam eder. Daha evvel ağırlıklı olarak kumaş, kundura ve tuhafiyeci esnafının yoğun olarak yer aldığı bir çarşı iken, günümüzde hazır giyim esnafı daha ağırlıktadır.

Tuz Pazarı

Tarihi Belediye Binası'nın kuzeyinde, Tuz Pazarı Camii çevresinde yer alan Pazar, Bursa'nın en eski pazarlarından birisidir. Dericilerin ihtiyacı olan tuzların burada satılmasından ötürü bu isim ile anılmıştır. Yakın köylerden çiftçiler ürünlerini burada satmaya getirirlerdi. Günümüzde de haftanın altı günü burada pazar kurulur.

 

Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı Nerede


Tuz pazarı'na özel aracınızla giremezsiniz. Ancak çevre civarlarda aracınızı otoparka park ederek yaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma aracı kullanıyorsanız, Heykel durağında inip Tarihi Belediye Binası'nın önünden ulaşabilirsiniz.

Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı Ulaşım Haritası



Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı Fotoğrafları




Kaynak: Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Tuz Pazarı - Tuz Pazarı Çarşısı - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 24, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.