Tuz Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

Tuz Han - Tarihçesi


Tuz Pazarı - Okçular Çarşısı üzerinde yer alan han, 1454 yılında Umur Bey tarafından, kendi adıyla anılan camisine gelir getirmesi amacıyla yaptırılmıştır.Üst katta 25, alt katta 20 adet odası mevcuttur. Bursa'nın en küçük hanlarından biridir. Handa tekstil, kolonya ve pideli köfte esnafları ile hattat bulunur.  Uzunçarşı’da Tuzpazarı Caddesinde bulunan eski bir han. Küçük bir handır.Kütahya Hanı karşısındadır. Kara Timurtaş Paşa oğlu Umur Bey'in yaptırdığı bir handır. Vakfı, 1491 tarihlidir.Hanın etrafında 14 yığma sütun olup, revaklar ahşaptır. 1901 yılındaki büyük yangında han tahrip olmuştur. Duvarları kesme taş ve tuğla ile örülmüş olan bu yapı, küçük bir handır.Yine diğer Osmanlı hanları gibi dikdörtgen bir avlu etrafına iki katlı olarak sıralanan odalardan oluşur. Ravakların üzeri kubbe ve tonozlarla örtülüdür. Odaları üzeri ise beşik tonoz ile örtülüdür. Üst Katta on sekiz, alt katta on yedi odası vardır.

Tuz Han Nerede


Tuz han'a özel araçla gelemezsiniz. Ancak aracınızı heykel civarında otopark'a bırakmanız yada vakıf bank aralığındaki katlı otoparka bırakmanız size kolaylık sağlayabilir. Toplu taşıma araçlarıyla Heykel durağından inip karşı aralıktan tuz pazarı içerisinde kime sorsanız gösterirler.

Tuz Han Ulaşım Haritası



Tuz Han Fotoğrafları




Kaynak: Tuz Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Tuz Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Tuz Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 24, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.