EŞİT MİYİZ?

Hepinize bir sonbahar gününden merhaba;

Biraz kendimden bahsedeyim madem ki yazıyorum , yazılanların kimin kaleminden çıktığını bilmek o yazarı tanımak en doğal hakkınız ..

33 yaşında 1 çocuk annesi Uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde tıbbı sekreter olarak çalışıyorum. Aynı zamanda Engelli Kadınlar Derneği kurucu başkanı olup hala yönetim kurulu başkanlığına devam etmekteyim. Fotoğraf sanatı ile ilgileniyorum aynı zamanda.

Ülkemizde maalesef kadına verilen değer ortadayken bu durumu çifte dezavantajlı halde yaşayan engelli kadınlarımızın gözünden yaşamak daha bir ürkütücü.  Düşünsenize hem kadınsınız hem engelli sokak ta, kurumlarda ve toplum içinde 2 kez ayrımcılığa maruz kalıyorsunuz…

Bu yetmezmiş gibi birde hemcinsleriniz tarafından ötekileştiriliyorsunuz.

Engelli kadın yok sayılıyor cıinsiyetsizleştiriliyor , kadın STK’ları ve Kamu kurumları engelli kadına engelli gözüyle bakarken onların da kanser olacak göğüslerinin ve rahîminin olduğunu, tacize ve tecavüze uğrayacak vajinalarının olduğunu, iyi eğitim alıp mevki makam sahibi olabileceklerini , gece sokakta yürürken aydınlatmanın olmadığı ortamlarda savunmasız oldukları için ürktüklerini , ceza evlerinde yatan kadınların ped‘ e ihtiyacı olduğu kadar engelli kadınlarında hasta bezlerine ve medikal malzemeye ihtiyacı olduğunu,  evlenip hem çalışıp hem de ev hanımı hem de ANNE olduklarını , jinekolojik problemlerinin sırf ekipman yetersizliği yüzenden ötelediklerinin, engelli wc’ lerinin cinsiyetsiz olduğu için hijyenlerinin olmadığının ve wc den çıkınca karsılarında bir erkek beklerken nasılda yüzlerinin kızardığının, FARKINDALAR MI???

HAYIR tabi ki…

Bir sağlıklı kadın bir avm de ki mağazanın orasında kıyafetini denemek zorunda kalırsa ne olur?

Ama onlar yani engelli kadınlarımız engelli soyunma kabinlerinin olmadığı için mağaza ortasında aldıklarını denemek zorunda kalıyorlar üstelik avm ve mağaza yönetimleri de buna gözlerini kör etmiş durumdalar.

Bursa’mda bir takım eksiklikler giderilse de engelli kadının önünde ki setler kaldırılıp sağlıklı bir sosyal yasama yönlendirmek hala mümkün değil..

Farkındalığımızın artıp onlarında kadın olduğunu unutmayarak bu önyargıları hep birlikte kaldırmamız gerekiyor

Evet tüm bu okuduklarınızda sonra;

SİZCE EŞİT MİYİZ.???

 

Kaynak: EŞİT MİYİZ?
EŞİT MİYİZ? EŞİT MİYİZ? Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 26, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.