Gaz sancısına ne iyi gelir?

Gaz sancısına ne iyi gelir?

Gaz sancısı, hemen herkesin ara sıra veya sıklıkla yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Gaz sıkışmasından kaynaklanan gaz sancıları, yeme ve içme sırasında yutulan hava sonucu oluşur. Peki, gaz sancısına ne iyi gelir? .

Gaz sancısı belirtileri nelerdir?

Gaz sancısının belirtileri olumsuz bir ruh haline neden olabilir. Bu durumda, gaz sancısı yaşayan kişi kendini soyutlar ve genel olarak isteksizleşir. İşte gaz sancısı belirtileri;

  • Karında rahatsız edici bir şişkinlik meydana gelir.
  • Havayı ağızdan atma ihtiyacı hissedilir.
  • Gaz sıkışması sonucu karın ağrısı yaşanır.
  • Karında gerginlik oluşur ve kramplar başlar.

Gaz sancısı nasıl geçer?

Gaz sancısından kurtulmak için deneyebileceğiniz birçok doğal yöntem mevcuttur.

Sıcak su torbası, gaz sancısı için en çok kullanılan yöntemlerden. Sıcak su torbasını karnınıza koyduğunuzda gaz sıkışmasını ve sancıyı ortadan kaldırabilirsiniz.

Bacak-göğüs egzersizi yapmayı deneyebilirsiniz. Yere sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı karnınıza doğru çekin. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın.

Yaklaşık 2 yemek kaşığı elma sirkesi ağrınızı azaltmaya yardımcı olur. Direkt içemiyorsanız, suyla karıştırıp içebilirsiniz.

Nane, rezene ve zencefil çayı, gaz sancınızı hafifletecek bitki çaylarıdır.

Mandalina kabuklarını ve defne yaprağını kaynatarak suyunu çay olarak tüketebilirsiniz. Mandalina kabuğunu çiğ olarak tüketmek de gaz sıkışmasına bağlı sancıyı hafifletir.

Gaz sancısından tamamen kurtulmak için yeme ve içme alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz.

Yemeğinizi çok daha yavaş yemeye çalışın. Daha az hava yutarak tüketirseniz, gaz sıkışmasının önüne geçebilirsiniz.

Yağlı ve kızartılmış gıdalardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Fasulye, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, şeftali, enginar, elma, armut, sakız, kepekli tahıllar, soğan, kepekli ekmek, süt ve soda gaz yapıcı gıdalardandır. Sık sık gaz sancısı sorunu yaşıyorsanız, bu gıdaların tüketimine dikkat etmelisiniz.

Bağırsakta gaz nasıl giderilir?

Bağırsakta meydana gelen gaz sıkışması bakteri ve virüs kaynaklı olabilir. Bağırsakta gaz sıkışması, bulantı, halsizlik, ateş ve ishal gibi rahatsızlıkları da beraberinde getirir. Bu durumu ortadan kaldırmak için, düzenli egzersiz yapmalısınız. Düzenli egzersiz, bağırsakları harekete geçireceğinden gaz oluşumunu önlemeye de yardımcı olur. Bağırsakta gaz sancısı hissettiğiniz zamanlarda yürüyüşe başlayabilirsiniz. Egzersizin yanında beslenme düzeni de çok önemlidir. Beslenmenize dikkat ederseniz gaz sancılarını hafifletebilirsiniz hatta tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Gaz sancısına ne iyi gelir, öğrendiniz. Eğer gaz sancıları sürekli hale gelirse mutlaka bir doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.



Kaynak: Gaz sancısına ne iyi gelir?
Gaz sancısına ne iyi gelir? Gaz sancısına ne iyi gelir? Reviewed by Bursa Haberleri on Haziran 06, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.