21 Metre Kare Değil, Bizce Daha Büyük Bir Yer


Bursa'da Nerede ekibi olarak gezelim, araştıralım, kendimizce fikir üretelim derken kendimizi alışveriş merkezinde de bulduk. Bunları yapmamız gerekirken neden böyle bir yerdeyiz diye durup düşündük, kendimize güldük tam alışveriş merkezinden çıkarken 21 metre kare bir yer gördük. Dedik bu isim ne kadar enstantane bir isim, daldık içeri. Çok kişiyi içeri girince bir şaşırmaca durumu oldu. Sonra kendimizi tanıttık ve dedik ki sizinle röportaj yapalım, efenim. Başladık 21 metre kare yerde, konuşmamıza Elçin hanımla.

Öncelikle sizi tanıyalım.

Ben Elçin Aksoy Hacıbaba. İstanbul doğumluyum, üniversiteye kadar Bursa da okudum. Üniversite hayatı ile Ankara yolculuğum başladı. Ankara da kimya mühendisliği okuduktan sonra Bursa’ya geri Döndüm. Evli ve 1 kız çocuğu annesiyim.

İsim nereden geliyor?

Dükkanın isminin Türkçe olmasını ve farklı olmasını istedim. Bunun üzerine düşünmeye başladığımda dükkanın alanını koyma fikri hoşuma gitti. Hem böylelikle her zaman ilk dükkana hep atıfta buluşmuş olacaktım. İkincisi metrekare kullanarak mühendisliği çağrıştırması ve 21’in taşıdığı anlamlarda birleşince işte budur dedim. Tüm bileşenler Yirmibir Metrekare’yi hazırladı.

Çocukluk hayaliniz miydi bu iş?

Esasında çocukluk hayalim değil olgunluk 30 yaş dönemimim hayaliydi. Kurumsal hayattan hayallere kaçış bir nevi…

21M2 nasıl bir yer?

21M2 ruhu olan bir yer .Bu benim için çok özel ve bunu başardığımızı da düşünüyorum.21M2 bir tasarım dükkanı. İçerisinde kıyafetten takıya , ayakkabıdan çoraba kadar geniş bir ürün yelpazesi var. Ve bu ürünlerin hepsi tasarım. Yirmibir metrekare de beğenmediğim hiçbir ürünü satmıyorum. Beğendiğim ve bu alanda mutlaka olmalı diyerek heyecan hissettiğim her markayı alanda bulundurmak ve aynı heyecanı duyan kişilerle paylaşmak en büyük zevkim. Yirmibir Metrekare de 50 den fazla türk tasarımcının ve dünyaca ünlü ikonik markaların ürünlerini sunmaktan çok büyük keyif alıyoruz.

 

Tasarım sizin için ne ifade ediyor?

Sıradan olan herşeye başkaldırı tasarım…Bir kere tasarımcının bir hikayesi var ve biz o hikayeye ortak oluyoruz. Ve beraber bir yolculuğa çıkıyoruz.

Sizi kimler tercih ediyor?

Herkes gibi olmak istemeyen, stil sahibi , kaliteli ürün arayan ve farklı bir şeyler arayanlarla yolumuz mutlaka kesişiyor. Bunların olması yaş ile alakalı olmadığından herhangi bir yaş skalamız yok.

Tasarım ürün gamı hayatın her alanına girdi. Tasarımda kıyafet dışında neler var?

Tasarım sadece belli ürün gamı ile sınırlanacak bir şey değil. O yüzden de hayatın her alanına girmesinden çok büyük keyif alıyoruz. Aklınıza gelebilecek herşey var.

Takı ,ayakkab ı,çanta ,masa örtüsü ,yastık , defter, bardak alltlığı ,i-phone şarj kablosu ve daha bir sürü ürün…

21M2 ‘nin vadettiği şeyler neler?

Biz farklı olmayı vaat ediyoruz. Sürünün dışına çıkmayı….

Hikaye dinlemeyi ve tasarımcıların hikayesini anlatmayı seviyoruz.

Bursa’da tasarım olgusu nasıl? Bursa da bu tarz dükkanlar var mı?

Dükkanı ilk açtığım zamanlarda tasarım daha çok yeni bir kavramdı.2009 yılından bahsediyorum. İstanbul da da yine belli bir potansiyeli vardı ama Bursa da yeni yeni başlamıştı bu kavram. Yeni olan her şey gibi güzel ama meşakkatli bir süreçti. İlk önce kendimizi ve sattığımız ürün gamını anlatmak ilk hedefimizdİ. Bunu da güzel bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum ki 21M2 bu sene 9.yılına girdi.

Artık tasarım olgusu Bursa da oluştu ve bunu takip eden harika bir kitle var.

Bursa da olması gerektiği kadar bu tarz dükkanların olmadığını düşünüyorum. Bence çok daha fazla kendine ait tarzı olan dükkanlar olmalı.

Bursa’nın en büyük eksiği cadde kültürünün(sokak kültürünün) olmaması. Sokaklar bir şehhri besleyen en önemli damarlardır .Bir şehrin kültürü o sokaklardan çıkar. Maalesef Bursa AVM şehri olma yolunda ilerliyor buda paralelinde tek düzeliği getiriyor. İstanbul’un en büyük artısı her semtin farklı bir kültürü ve o semtle paralel giden kafeleri,dükkanları olması.Mekanlar semtleri semtler de mekanların ruhunu besliyor.

Sizde kariyer değişikliği yaparak bu işe girmişsiniz değil mi?

Üniversite bittikten sonra uzun yıllar tekstilde çalıştım.

Yaptığım ve yapmak istediğimin aynı olmadığını farketmem ile başladı her şey. Karar verdiğiniz zaman inanın onun paralelinde her şey ilerliyor. Tabii ki kolay olmadı bu süreçler ama hayatta kolay olanda bir şey yok ki. Tek fark neyi ne kadar sevip sevmediğimiz. Kolaylığı da zorluğu da o işi ne kadar sevip sevmediğimiz belirliyor. Sevdiği işi yapanlar kısmında bulunduğumdan kendimi her zaman şanslı görüyorum. Ama bu şansı yine insanın kendisi belirliyor. Konfor alanımızdan çıkmamız gerekiyor. Bizi esir eden şeyde hepimizin yarattığı konfor alanları kendimize. Bunu riske etmekten korkuyoruz.Ama bir taraftan da hayatı kaçıyoruz. Hangisi risk?

Farklı kılan neler var 21M2’yi?

Yirmibir Metrekare ‘samimi’ bir yer. Yaşadığımız düzende en çok eksikliğini duyduğumuz duygu. Samimiyete çok önem veriyorum. Bunu alana gelenlere de yansıttığımızı düşünüyorum.

Yirmibir Metrekarede bulunan tasarımcıları Bursa da başka bir yerde bulamazsınız. Bu bizim en önemli farklılıklarımızdan biri.

www.yirmibirmetrekare.com içerisinde 21CM2 Blogumuz da aktif olarak hayata dair yazılarımız oluyor.

21M2 olarak kendi bloggerımızı yarattık. Bu 6 aylık bir proje idi. Her 6 aylık dönemlerde 21m2 bloggerı yine gerçekleştireceğiz.

21M2 olarak 21de21 etkinliğini yaptık. Çalıştığımız 21 Tasarımcı Bursa’ya geldi. Podyum Park içinde 21 tasarımcı hem kendi koleksiyonlarını tanıttılar hem de ürünlerini alanlarla tanışmış oldular. Bu büyük ve çok güzel bir organizasyon oldu.Hepimiz için

21M2 interaktif bir dükkan. Kendi içimizde de bir sürü etkinlik yapıyoruz. Bunu sosyal medyadan da paylaşıyoruz. Keyif aldığımız herşeyi 21M2 de deneyimliyoruz. Mesela her 13 şubat Happy Single Day var alanda..

Yeni bir projemiz hayatta şuan. Sokak hayvanları için mama bırakma durağı olduk. Hayvan sever harika insanlar çevremizde. Onlara nasıl yardımcı olabiliriz fikri ile ortaya çıkan bir proje.Siz aldığınız mamayı alana getiriyorsunuz biz onu sokak hayvanlarına ulaştırıyoruz.

21M2 olarak sosyal konulara duyarsız kalmak istemiyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.

21M2 ile ilgili planlarınız neler?

Planlar değil de hayallerim var…Beraber göreceğiz…

Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. İyi günler dileriz...

Aşağıdaki galeriden görebilirsiniz; 21 Metre Kare Değil, Bizce Daha Büyük Bir Yer.

[gallery ids="75314,75315,75316,75317,75318,75319,75320,75321,75322,75323,75324,75325,75326,75327,75328,75329,75330,75331,75332,75313"]

 

Kaynak: 21 Metre Kare Değil, Bizce Daha Büyük Bir Yer
21 Metre Kare Değil, Bizce Daha Büyük Bir Yer 21 Metre Kare Değil, Bizce Daha Büyük Bir Yer Reviewed by Bursa Haberleri on Kasım 15, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.