Şehrin Merkezinde Altın Gibi Parlayan Butik Otel


Şehrin merkezinde bulunan bir kaç butik otel var. Bizimde renkleriyle dikkatimizi çeken Golden Pearl Butik Otel ile röportaj yapmak istedik. Çünkü tasarımıyla gerçekten gözleri üstüne çekebiliyor. Otelden içeri girdiğimiz gibi otelin Genel Koordinatörü Yeşim ÖLÇER hanımefendi karşıladı.

Öncelikle sizi tanıyalım.

1978 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Otelcilik Turizm Meslek  Lisesi mutfak bölümü , Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Otel işletmeciliği  mezunuyum. 20 yıldır Turizm sektöründe çalışıyorum. Yiyecek içecek hizmetleri, Banket satış,  Özel organizasyonlar, Catering hizmetleri  gibi  farklı oluşumlar da görev aldım.

9 Nisan 2016 tarihinden bu yana Golden Pearl Hotel'de Genel Koordinatör olarak görev yapmaktayım.


Bursa'da ne zamandan beri hizmet veriyorsunuz?




 Golden Pearl Butik Hotel (Golden Pearl Boutique Hotel)  ailesi olarak 2016 Nisan ayından beri Bursa Çekirge caddesinde misafirlerimize hizmet vermekteyiz.




Otelinize ait hizmetleri vb. bir de sizden dinleyebilir miyiz?

Otelimiz Reşat Oyal Kültür Parkının karşısın da yeşile bakan konumuyla 27 farklı tasarım odadan oluşan oda kahvaltı hizmet veren  butik bir işletmedir.




 Otelde işler nasıl gidiyor?

Yeni açılan bir işletme olmamıza, Ülkemizde yaşanan Ekonomik ve siyasi olumsuzluklara rağmen belli bir misafir portföyü oluşturarak verimli bir işleyiş sağladık diyebiliriz.





Sizce, sizi benzer hizmet alanlarındaki diğer markalardan ayıran ne ya da neler var?

Takdir edersiniz ki Bursa da son yıllarda birçok otel açıldı. Pek çoğu zincir otellerden oluşan bu markalar  içinde bizi farklı kılan  Butik otel anlayışıyla misafirlerimizin kendilerini evlerinde hissedebilecekleri  sıcak samimi ortamı yaratabilmemiz, merkezi konumumuz ve farklı tasarımlı  odalarımız diyebilirim.





Geleceğe yönelik otel olarak beklentileriniz neler?

Türkiyenin Turizm de  daha fazla kalkınması ,Yabancı turist sayısın da artış olması, Tarihi ve Kültürel zenginliklerimizin daha etkin tanıtılmasını  ve bu sayede dünya standartlarında hizmet kalitesine ulaşılmasını istiyoruz.





Bursa'ya ve benzer hizmet alanlarına neler, ne gibi yenilikler getirdiniz?

Kendimize has yapımızla, misafir memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla  butik hizmet anlayışımızla yeni bir soluk insanların tekrar ziyaret etmek istedikleri bir otel tanımı koyduk ortaya

 




Oteliniz adına gelecekle ilgili planlarınız ya da hayalleriniz neler?

Otelimizin yarattığı imajı  bozmadan aynı çizgide sürdürmek  ve ileri ki yıllarda farklı illerde şubeleşmek olabilir.





Sosyal sorumluluk projelerine, festival vb gibi organizasyonlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Bü tür etkinlikler düzenlemek ya da düzenleyen firmalar arasında adınızı görmek ister misiniz?

Kesinlikle çok yararlı buluyorum hem ilimizin tanıtımı  hem ekonomik anlamda güçlenmesi ve otelcilik sektörü içinde bir hareketlenme olduğunu  düşünüyorum. Elbette bu tür etkinlikler de firmamızın ismini görmekten mutlu oluruz.




Sizce, sizin sektörünüzde Bursa'nın en önemli eksiği ya da eksikle




 Bence en büyük sıkıntı ulaşım ve tanıtım diye düşünüyorum.




Müşteri portföyünüzden memnun musunuz? Hangi kesime hitap ediyor ya da etmeyi hedefliyorsunuz?

Yaz döneminde çoğunlukla orta doğudan gelen misafirlerimize  hizmet vermekteyiz  geri kalan zaman da iç piyasa da iş için seyahat eden veya kültür turları için ilimize gelen misafirlerimizle sürdürüyoruz.

Tabi ki bunun daha evrensel olmasını farklı ülkelerden misafirlerimizin  olmasını istiyoruz ve bunun dünya çapın da otelcilik anlayışını da uygulama fırsatı olacağına inanıyoruz.





Bursa'da sizin çalışma alanınızı geliştirmek adına yapılmasını umduğunuz ya da hayal ettiğiniz yenilikler var mı?

Bursa  bir sanayi şehri olduğu için daha fazla yerli ve yabancı fuarların düzenlenmesi olabilir, Uludağ'daki kış etkinliklerinin festivallerin veya kış sporlarının daha etkin hale getirilip insanların ilimize gelmesi gibi yenilikler yapılabilir. Hava alanımız geliştirilebilir. Direk yurt içi ve yurt dışı uçuşlar konulabilir.





Misafirlerinizi bu şehirde en çok etkileyen şey nedir?

Doğal güzellikler, zengin tarihi yapımız ve sıcakkanlı samimi insanlarımız il içinde kolay ulaşım imkanı vs.

Son olarak turizm sektöründe kariyer yapmayı düşünen kişilere önerileriniz nelerdir.




Klasik olacak belki ama öncelikle işlerini severek yapmaları, kendilerini sürekli geliştirmelerini, vazgeçmeden sabırla sevgiyle devam etmelerini önerebilirim. Çünkü bizim işimiz makinalarla değil insanlarla.

Sizinle röportaj yapmak güzeldi. Başarılarınızın devamı dileriz.

[gallery link="none" size="full" ids="68828,68829,68830,68831,68832"]



Kaynak: Şehrin Merkezinde Altın Gibi Parlayan Butik Otel
Şehrin Merkezinde Altın Gibi Parlayan Butik Otel Şehrin Merkezinde Altın Gibi Parlayan Butik Otel Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 31, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.