Koza Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi

Koza Han - Tarihçesi


Ulu Cami ile Orhan Camii'nin arasında yer alan han, Sultan II.Bayezid tarafından İstanbul'daki camisine gelir sağlamak amacıyla 1490 yılında yaptırılmıştır. İki katlı, 95 odalıdır ve avlusunun ortasıda da şadırvanlı bir mescit bulunur. Kuzeyindeki ana kapı niteliğindeki taç kapısı, saç örgü motifiyle oldukça dikkat çekicidir. İç Koza Han ahır ve depo olarak yapılmıştır ve günümüzde burada kafeterya ve lokantalar bulunur. Buradan da Orhan Camii ve Nilüfer Köylü Pazarı tarafına çıkış mümkündür. Bir dönem Bursa'da ipek kozacılığının kalbinin attığı yer olarak bilinen Koza Han'da ağırlıklı olarak tekstil ticareti yapılmaktadır. Burada başta ipekliler olmak üzere her tür kumaştan, rengarenk , desen desen şallar, fularlar, örtüler, kravatlar; kısacası pek çok tekstil ürünü ile gümüşçüler ve hediyelik eşya dükkanları mevcuttur.

Koza Han Nerede


Koza Han Ulu Çarşı'nın giriş bölgesinde yer almaktadır. Yıldırım Beyazıd Alt geçitinin yanındadır. Dolmuş veya otobüsle, ancak Ulu Cami yada Timurtaş paşa otobüs duraklarında inereyek yürüyebilirsiniz 50 metre mesafededir. Özel araçla giriş yapmanız mümkün değildir. Ancak Pirinç han bölgesindeki otoparka bırakabilirsiniz aracınızı.

Koza Han Ulaşım Haritası



Koza Han Fotoğrafları




Kaynak: Koza Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi
Koza Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Koza Han - Tarihçesi - Fotoğraf Galerisi Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.