Hayvanları Koruma Günü ve Dostumuz Bulut


Hayatımızda aslında büyük rol oynarlar ve biz buna müsade etsekte, etmesekte. Hayvanları koruma günüyle ilgili bilgiler ve Çalışma arkadaşımız Bulut. Bulut ofisimizin en sıkı çalışanlarından bir tanesi çünkü. Hepimizin stresini almakla meşgul ve enerji dağıtımı yapmakta. İyi ki varsın, Bulut.

Hayvanları Koruma Günü


Canlılar dünyasının büyük bir bölümünü hayvanlar oluşturur. Hayvanlar, insanların en büyük yardımcısıdır. Bizler, hayvanların etinden, sütünden, yumurtasından, derisinden yararlanırız.

Hayvanların beslenmemize, sağlıklı büyümemize katkıları olduğu gibi, hastalandığımızda iyileşmemize de katkıları vardır. Tedavide kullanılan bazı serumlar hayvanlardan elde edilir. Ayrıca tıpla ilgili bazı deneyler hayvanlar üzerinde denendikten sonra insanlara uygulanır. Hayvanların yararları bunlarla bitmez. Kedi, köpek, balık gibi hayvanlar hayatımızı renklendirir ve bize neşe verirler.

Hayvan sevgisi ilk kez 1825 yılında ingiltere’de Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulması ile resmi bir nitelik kazanmıştır. Zamanla dünyanın her yerinde, Hayvanları Koruma Dernekleri kurulmuştur. Tüm derneklerin ortak kararı ile “4 Ekim”, Hayvanları Koruma Günü olarak kabul edilmiştir.

Ülkemizde de Hayvanları Koruma Dernekleri vardır. Bu derneklerin ilki 1924 yılında kurulmuştur. Bu derneklerin amacı, hayvanları korumak, hayvan sevgisini yaygınlaştırmak ve nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına almaktır.

 

Kaynak: Hayvanları Koruma Günü ve Dostumuz Bulut
Hayvanları Koruma Günü ve Dostumuz Bulut Hayvanları Koruma Günü ve Dostumuz Bulut Reviewed by Bursa Haberleri on Ekim 04, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.