Bursa'da Trafik Kitlendi


BURSA'nın en büyük problemi trafik, deyim yerindeyse bugün durdu. Nilüfer İlçesinden, Yıldırım ilçesine ulaşmak 1 saatten uzun sürdü. Yetersiz yollar ve hatalı projelerle sürekli tıkanıklık yaşanan Bursa trafiği bugün çileye döndü. Yaşanan tıkanıklığa isyan eden Bursalılar, "Bursayı bitirdin" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi topa tuttu.

Bursa'da ulaşım çilesi bugün doruk noktaya ulaştı. Şehir içi trafik, vatandaşlara çile dolu saatler yaşattı.

Bursa'da trafik sorunu her geçen gün daha da büyüyor. Mevcut yolların yetersizliği ve trafiğe çıkan araç sayısındaki artışa, belediyenin vurdum duymazlığı da eklenince kentte bir yerden bir yere gitmek kabusa dönüştü. Kent merkezinde zaten yetersiz kalan yollara, belediye ve halk otobüsleri, dolmuşlar gibi toplu ulaşım araçlarının yanı sıra tramvayın da eklenmesiyle artan yoğunluk, baş döndürücü bir hal aldı. Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kaldırılacağı sözü vermesine karşın, faaliyetlerine devam eden Kent Meydanı merkezli minibüsler de trafiğin kangreni oldu.

Bursalıların trafik çilesi, okullar kapalı olmasına karşın artarak devam ediyor. Kentin ana arterleri olan yollarda, bugün de kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Hem Ankara, hem İzmir yolunda araçlar ilerlemekte zorlandı. Tramvay hattı çalışmalarının sürdüğü İstanbul yolunda ise, trafik tamamen içinden çıkılmaz bir hal aldı. Öyle ki, kent içinde normalde 15 dakikada alınacak mesafe, bir saatten fazla sürede aşıldı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Bursa'da bugün araçların yollarda milim milim ilerleyebilmesi, sürücüleri isyan ettirdi. Kent yöneticilerine tepki gösteren sürücüler, önlem alınmadığı takdirde okulların açılmasıyla birlikte
trafiğin daha büyük bir felakete dönüşeceğine dikkat çektiler.

Plansız ve programsız çalışmaların ve 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hareket edilmesinin faturasının kendilerine çıktığını kaydeden vatandaşlar, şunları söyledi:

"Bursa'da trafik tam bir işkenceye dönüşmüş durumda. Kenti yönetenlerin umurlarında değil. 15 dakikada gideceğimiz yere, bir saatte varıyoruz. Hem zamanımız, hem paramız gidiyor. Ömrümüz yollarda geçecek. Bursa'yı bitirdiler. Kentimizi tamamen yaşanmaz bir yer haline getirdiler. Yağış yok, kaza yok ancak trafik ilerlemiyor. Bu ne rezalet. Başımızdakiler bunu görmüyorlar mı? Yarın okullar açıldığında, kış geldiğinde ne olacak? Cumhurbaşkanımızın dediği, 'Muassır medeniyetler seviyesi'ni böyle mi yakalayacağız. Bursa'yı yönetenlerin 2023 hedeflerinden haberleri yok mu?

Trafikte yaşanan sıkıntıyı cep telefonuyla görüntüleyen bir sürücü böyle isyan etti.

Kaynak: Bursa'da Trafik Kitlendi
Bursa'da Trafik Kitlendi Bursa'da Trafik Kitlendi Reviewed by Bursa Haberleri on Ağustos 24, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.