Sen çok özelsin, biriciksin


Sen çok özelsin, biriciksin. Senin senden başka Tanrın yok. Doğmakla elde ettiğin dokunulmazların var. Senin sustuğun yerde kimse özgür değildir. Öteki yok, öteki hepimiziz. Varlığın, doğanın sana ve bize çok özel bir bağışıdır. Sen acı çekerken benim onurum kırılıyor. Adalet, güçlünün arka bahçesi değildir.

Sen, devletin hapishane duvarında taş değilsin. Senin harfin devletin cümlesinden büyüktür, değerlidir. Yüce olan senin alın terindir. Düşündüğünü söylemeyen insanın fikri yoktur. Korku, kimseyi bir yere götürmez. Senin dilin de senin kadar biriciktir. Eşitliğin olmadığı yerde sevgi bir boyun eğiştir. Bedenine, izin vermediğin hiç kimse, aşk adına da olsa dokunamaz. Sen öldükçe benim mezarım büyüyor. Ben sana inanıyorum. Sen de bir başkasına inan. Taşların bile yağmurdan rüzgârdan güneşten öğrendiği var. Emeğin, barışın, özgürlüğün ve adaletin onuru ve geleceği ikimizin elinde. Sensiz de bensiz de yeni bir dünya kurulamaz. Hiçbir güç senin yaşama hakkından büyük değildir. (...) Diyor Şükrü Erbaş Usta , ÇEKİLME SULARI'nda'n... e:"Ruhsal ve fiziksel şiddet gören; şehirli, eğitimli ve kariyerli kadının yaşadığı psikoz kayıtsız kalınamayacak bir trajedidir. Ben, siz, hemen yanınızda kahve içen kadın... Hepimiz o kadınlardan biri olabiliriz. Susmuş, sinmiş, kaybolmuş, bağımlılaştırılmış olabiliriz. Evin kapısından girince boğuluyor, telefon çaldığında düşüyor, açılmadığında çöküyor olabiliriz. Birbirimizin gözünün içine bakalım. Koruyup sakınalım biribirimizi.

Uyanamadığımız da, uyandırılalım; uyanamadığında kadın, en azından, saati kuralım. Yaşamı ve toplumu,geleceği daha anlamlı kılan "Kadının,kadın emeğinin,değerinin, gücünün,duygusunun,algısının,bedeninin,his dünyasının" daha önemli ve kabul görüldüğü başka 8 mart"lar ümidi ile,isyancı ve emekçi kadınlığımızın gününü analım ".. ..

Kaynak: Sen çok özelsin, biriciksin
Sen çok özelsin, biriciksin Sen çok özelsin, biriciksin Reviewed by Bursa Haberleri on Temmuz 08, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Facebook

Tüm Hakları Saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.